2023-2024 OKULA KAYIT YAŞI, ANAOKULU, 1. SINIF  VE KAYIT ERTELEME İŞLEMLERİ

2023-2024 OKULA KAYIT YAŞI, ANAOKULU, 1. SINIF VE KAYIT ERTELEME İŞLEMLERİ

 

03.07.2023 431

                          1.SINIF KAYIT ERTELEME İŞLEMLERİ

Okulumuzda 1.sınıfa kayıt işlemleri 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır. Öğrencinin takvim yaşına göre 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında  Okula Kayıt durumunu e-okul yaş hesaplama adresinden öğrenebilirsiniz.                           

Okul müdürlükleri 69, 70 ve 71 aylık olanları ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

72 -78  aylık olan öğrencilerin Okul Öncesi eğitiminin uzatılması  işlemleri RAM tarafından yapılmaktadır.Veli Dilekçesi ve RAM Raporu  ile işlem yapılacaktır.

Okul öncesi eğitime devam karar verilen öğrenciler Özel Gereksinimli Öğrenci/Kaynaştırma Öğrencisi olarak e-okul sistemine işlenmektedir.

1.Sınıf kayıt erteme işlemleri e-okul sınıf geçişleri yapıldıktan sonra Ağustos ayından itibaren yapılacaktır.

 

                          *İLGİLİ MEVZUATLAR*

 

1) OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE  İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

a) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

 

2) MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

MADDE 34 (5) (Değişik:RG-25/10/2022-31994)

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle;

71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirilen öğrencilerin okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır.

e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler.

 

                    SAĞLIK RAPORU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Sağlık Raporlarının e-Rapor olarak düzenlenmesine dikkat ediniz.

Sağlık Raporun Teşhis-Tanı kısmında mutlaka bir yetersizlik türü yazmalıdır.

Yetersizlik Türleri Örnek:• Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu,• Dil Konuşma Güçlüğü,• Duygu Davranış Bozukluğu,• Süregelen Hastalık• Bedensel Yetersizlik, İşitme, Görme Yetersizliği vb.

Sağlık Raporunda yer alan "Gecikmiş Dönüm Noktası" tıbbi tanısı Hafif Düzey Zihinsel Yetersizlik eğitsel tanısına karşılık gelmektedir.