DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR”

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi”,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir projedir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve öğrencilerimiz, dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir.

25.12.2023 143

Projenin Aralık Ayı Faaliyetleri

Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

  • Çocuk şiirleri okumaları yapıldı. Okunan şiirlerden seçilen bilinmeyen kelimeler öğrencilerle paylaşıldı.
  • Öğrencilerden bu bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Bu yarışma ile öğrencilerin bilinmeyen kelimeleri daha iyi öğrenmeleri sağlandı. Bilinmeyen kelimeleri anlamlı bir cümle ve afişe dönüştürmek, öğrencilerin kelimelerin anlamını daha iyi kavramalarına yardımcı oldu Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerine de katkı sağladı.
  • Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Seçilen en iyi cümleler/afişler ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Projenin Değerlendirmesi

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, genel olarak başarılı olmuştur. Öğrenciler, bilinmeyen kelimelerle anlamlı bir şekilde cümle ve yaratıcı afişler oluşturmuştur. Okulun en iyi cümleleri/afişleri okul panosunda sergilenmiş ve öğrenciler ödüllendirilmiştir. Okul birincisi afiş değerlendirilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmiştir.Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir adımdır. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için ilgili tüm paydaşların işbirliği içerisinde çalışması gerekmektedir.

25-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-2023